Как да направя сам оптимизация на сайта си

Развивате собствен бизнес. Доволни сте от резултата, но знаете, че винаги може и по-добре. Затова решавате да обновите сайта, който някога са ви направили и стои само като визитна картичка, да се погрижите за оптимизацията му и да завладеете нови бизнес хоризонти чрез Интернет. По една или друга причина обаче не ви се иска да ангажирате SEO специалист и сте решили да си правите всичко сами. Не е невъзможно.

Какво ви трябва, за да успеете?

Време, желание да учите нови неща и да експериментирате с тях на практика, търпение.

SEO_moga-li-da-go-napravq-sam

Изображение: Photo Techi Studios

Започнете от най-простите неща:

Разберете какво точно е SEO

Какви са различните подходи и към кои от тях търсачките не са особено толерантни.

Четете колкото се може повече за това как се прави оптимизация на сайт

Има огромно количество информация по въпроса. Ако искате, можете да се запишете на курс. Ако искате, можете да се образовате сами.

Прилагайте наученото

Вероятно сайтът ви е направен така, че да можете да обновявате сами информацията в него, да размествате някои секции и рубрики, да слагате описания и тагове. Не се притеснявайте да експериментирате по всички възможни начини, променяйте описания, обновявайте съдържанието, оптимизирайте за различни ключови думи.

Следете ефекта, анализирайте и експериментирайте отново

Не се притеснявайте, че ще объркате нещо. Ако все още излизате на 15 страница в резултатите на търсачките и никой не ви намира, няма как да влошите положението.

Научете се да пишете. Съдържанието е цар, накарайте го да работи във ваша полза

Можете да поствате клипове и картинки, които също са една немалка част от съдържанието, но рано или късно ще ви потрябват текстове. Запознайте се със спецификите на писането за уеб и започвайте да се упражнявате. Структурата на текстовете, които четете онлайн, е по-различна от тази на напечатаните текстове, затова може би ще ви трябва време, за да свикнете. Заедно с правилното, граматически и пунктуационно писане, това е само едно от нещата, които трябва да усвоите, за да имате успех. Не е непостижимо.

Запознайте се с различните техники за линк билдинг

Помислете кои ще са най-подходящи за вашия сайт. И, естествено, започнете да ги прилагате.

С времето определено ще усетите ефекта от усилията си. Кога точно? Това никой не може да ви каже. Зависи от вас самите.

Струва ви се много сложно?

Не може да се каже, че всички SEO техники са изключително трудни и няма такива, с които да се справите. Всичко е въпрос на желание и време.

Добре е обаче да помислите предварително можете ли да отделите толкова време. Имайте предвид, че оптимизацията на сайтове не е еднократен процес. Ако искате добри резултати, ще трябва да полагате усилия за това постоянно. Може би ще ви е по-изгодно да наемете специалист, който ще се справи по-бързо с първоначалното изкачване на сайта ви на предни позиции и след това ще го поддържа. През това време вие ще имате възможност да се занимавате със същинската си работа. Определено бизнесът ви ще спечели повече в този случай.

Обмислете всичко преди да прахосате време и усилия. Все пак искате да пробвате? Сигурни сте, че ще се справите? Пожелаваме ви успех!

Подобни публикации