SEO он-пейдж – основни положения

Изображение: Springboard marketing

Знаете ли, че колкото по-рано започнете да мислите за оптимизацията на сайта си, толкова по-лесно ще ви бъде да го направите функционален, полезен за хората и обичан от търсачките.

Информирайте се за основните положения при он-пейдж оптимизацията още преди да започнете да правите сайта си. Така ще можете да прилагате наученото в процеса на работа.

Какво е он-пейдж SEO?

Оптимизацията на всички линкове, текстове и тагове, които се намират на сайта ви и на отделните му страници.

Заглавие и ключови думи

Определете ключовите думи, по които искате да ви откриват потребителите. Вече има един куп безплатни инструменти за това. Помислете кои от тях трябва да се включат в заглавието на сайта. Не забравяйте, че то е първото нещо, което ще виждат потребителите, когато ви търсят. Ако смятате, че ще търсят по име на марка, непременно го напишете в заглавието. Ако тепърва искате да се налагате на пазара, заглавието на сайта ви трябва поне да подсказва с каква дейност се занимавате.

Мета тагове

Помислете добре как да формулирате мета описанието на сайта. Най-ефективно е да опишете – накратко – какви дейности извършва фирмата ви и областите, в които предлага специализирани услуги. Използвайте вече определените ключови думи, но пишете за хора. Само така, освен че ще излезете по-напред в търсачките, ще провокирате потребителя да кликне и да отвори именно вашия сайт.

Гъстота на ключови думи в текста

Когато пишете основния текст на страницата, не забравяйте да използвате заглавия и подзаглавия. Така потребителите ще се ориентират по-лесно, а ключовите думи в тях и HTML таговете, които ползвате, ще подсказват на търсачките, че този текст е с по-голяма важност.

Не прекалявайте с използването на ключови думи в самия текст, защото търсачките ще ви санкционират, а потребителите няма да ви четат. Използвайте програма, с която да проверите каква гъстота на ключови думи ви е нужна. Или просто пишете за хора. Използвайте синоними. Помнете също, че членуването и промяната на числото променят ключовата дума.

Оптимизирайте добре вътрешните и външните линкове

Така навигирате по-ефективно посетителите какво и къде могат да прочетат и страницата ви се харесва от търсачките.

Запознайте се и с другите видове SEO и прилагайте успоредно както он-пейдж, така и оф-пейдж техники. Това ще гарантира добри позиции на сайта ви още от първия момент, в който го пуснете.

Подобни публикации