Ако все още не сте прочели нищо за SEO оптимизация на изображение, сега е моментът

SEO оптимизация на изображения

Инфографика: Nancy Nardi, Seniors Ignite

Следите редовно публикациите в блога ни и вече сте почти факири на он-пейдж оптимизацията. Четете, експериментирате, следите как ще се промени посещаемостта на сайта ви и експериментирате отново. Освен това сте намерили още няколко блога, специално за SEO, от които да черпите информация. Имате нашето уважение и адмирации. Ако все още не сте прочели нищо за SEO оптимизация на изображение, сега е моментът. Тя е важна част от он-пейдж оптимизацията и ще ви помогне да излезете още по-нагоре в търсачките.

Защо трябва да оптимизирате изображенията?

Търсачките не се справят добре с изображенията и ако не им помогнете, ще изгубите много от потребителите, които търсят по снимка.
Най-ефективният начин да извлечете полза от множеството качествени снимки, които публикувате на сайта си, е да обясните на търсачките каква всъщност е връзката на тези изображения със съдържанието на страницата.

Основни правила за SEO оптимизация на снимки и картинки

Слагайте заглавия на изображенията, които публикувате

Нека те са свързани със съдържанието на съответната страница. Най-добре е в името да се съдържа и ключовата дума, за която искате да се класирате по-напред.

Пишете смислен, кратък Alt текст, като използвате ключовите думи

Това е текстът, който описва изображението. Той помага на търсачките да разберат каква е връзката му със съдържанието. Освен това, ако по някаква причина снимката или картинката не се появят в браузъра, Alt текстът се зарежда на тяхно място.

Правете смислени линкове към изображението

Спомняте си, от статията за он-пейдж SEO, че оптимизацията на вътрешните и външните линкове е много важна. Когато пишете текста, който ще стане активен линк и ще води към изображението, използвайте ключовите думи, които сте употребили и в Alt текста.

Препоръчително е снимките да са уникални и с достатъчно добро качество.

Последното, не толкова заради търсачките, колкото заради потребителите. Твърде малките снимки, от които нищо не се вижда, дразнят потребителите. Твърде големите снимки, бавят зареждането на сайта. Затова прочетете малко повече по въпроса за оразмеряването на снимки. Става лесно и не са ви необходими дизайнерски умения или близки отношения с Photoshop.

Заемете се сериозно с оптимизацията на изображенията и скоро ще се радвате на чудесни резултати. Очаквайте през следващите седмици и статия за основните правила при оптимизация оф-пейдж.

Подобни публикации