seo-za-socialni-mrezhi
Изображение: GlobalWebIndex

Опитвате какво ли не, за да изведете уебсайта си на челни позиции в търсачките. Прилагате всякакви техники за SEO он пейдж и SEO оф пейдж, но още не ви е останало време да се занимавате със социалните мрежи? Голяма грешка.

Един от начините ефективно да подобрите посещаемостта на уебсайта си и неговото SEO е именно чрез тях.

Как социалните мрежи влияят на SEO

Споделяйки съдържание в социалните мрежи, вие го правите достъпно за много хора. Ако го харесат, те могат лесно да споделят линка със своите приятели. Така вие естествено получавате множество връзки към вашия уебсайт.

Коментарите пък добавят допълнително съдържание, което също помага за SEO-то на уебсайта ви. Колкото повече смислени коментари по конкретната тема, толкова по-добре.

Търсачките индексират и думите, които използвате в описанията към линковете, което ви дава възможност да се борите още по-ефективно за челна позиция на вашия уебсайт по избрани ключови думи.

Как Google+ влияе на SEO-то на вашия уебсайт

Каквото и да си говорим, вие най-вероятно се интересувате предимно от това да излизате по-напред в резултатите на Google. Затова е много важно да имате профил в Google+ и редовно да споделяте линкове в него и в общностите, в които участвате. Колкото повече +1 получавате, толкова по-четена става вашата статия.

Какво трябва да правя, за да споделят потребителите моето съдържание

Първо, и най-важно, създавайте качествено съдържание, което е наистина интересно за вашата аудитория.

Второ, когато го споделяте, съобразявайте се със спецификите на съответната социална мрежа. Ако пускате нещо в Pinterest, направете го с хубава снимка и по-малко текст. Ако пишете в LinkedIn, запазете професионалния тон. Ако споделяте с потребителите във Facebook, отпуснете се и го направете по-закачливо.

Трето, не пускайте едни и същи описания към линка навсякъде.

Четвърто, задължително слагайте описания към линковете си. Резюмирайте в тези кратки текстове какво интересно ще намерят потребителите в статията. Доказано е, че линкове с описания се отварят два пъти повече отколкото останалите.

Пето, използвайте ключови думи в описанията – задължително.

Започнете да прилагате тези правила и наблюдавайте как се променя позицията на уебсайта ви в търсачките, както и колко нарастват посещенията му. Ще се изненадате приятно.

Подобни публикации