Snapchat-Discover
Изображение: Snapchat.com

Вече има десетки приложения и програми, с които можете да си чатите, да си изпращате снимки, клипове, съобщения. Само на телефона си имате поне 4 варианта за чат, без да се броят смс-ите. Затова и трудно вече се навивате да пробвате някое ново приложение, а и няма как да ги познавате всичките. Със Snapchat обаче е различно.

Какво е Snapchat

Това е приложение за видео чат и изпращане на снимки и клипове. Само че всичко, което пращате на приятелите си може да бъде видяно за определен период от време. След това бива изтривано от сървърите на компанията. Всеки потребител сам определя за колко време другите могат да виждат съобщението му, като опциите са от 1 до 10 секунди.

През годините компанията разработва още два продукта:

Snapchatkidz – същото приложение, само че с доста по-строги ограничения относно изпращането, споделянето и разглеждането на снимки на потребителите.

Snapchat Stories – в него приятелите на конкретен потребител могат да разглеждат снимки, да гледат клипове и да четат съобщения неограничен брой пъти в рамките на 24 часа. След това информацията се изтрива.

Идеята за приложението хрумва през 2010 година на двама студенти в Станфордския университет. Те я разработват и през 2011 я пускат под името Picaboo.

Защо хората използват Snapchat

Струва ви се странно, че някой ще иска да използва подобно приложение. Според създателите на Snapchat до май 2014 година потребителите са изпращали през него 700 милиона снимки и клипове дневно, а съдържанието на Snapchat Stories е гледано по 500 милиона пъти дневно.

Проучвания показват, че хората използват приложението предимно за забавление и не изпращат по него снимки на документи или по-поверителна информация, въпреки че файловете се изтриват.

През годините Snapchat е хакван, създателите му се съдят за авторски права над идеята и какво ли още не, но потребителите продължават да използват приложението и да се забавляват с него.

За какво ви разказваме всичко това

За да знаете, че може вашата идея да звучи доста измислено и смахнато, но нямате гаранция дали ще работи или не, докато не я пробвате.

Затова… действайте. И успех!

Snapchat on YouTube

Подобни публикации