Squarespace-dot-com_2

Кой е най-бързият начин да си направите уебсайт, ако нищо не разбирате от тази работа? Да платите на някой, който да свърши работата вместо вас? Вариант е, но не е достатъчно бързо. Освен това в повечето случаи струва повече отколкото ви се иска да дадете, когато става въпрос за малък бизнес или за личен уебсайт. Тогава на помощ идва Squarespace.

Какво е Squarespace

Система за управление на съдържанието, която включва и хостинг. Системата е изцяло онлайн базирана. Не е необходимо да сваляте нищо на компютъра си. Трябва само да се регистрирате. Това означава, че за всички евентуални проблеми, които могат да се появят, докато правите уебсайта си или след това, ще се погрижи някой друг.

Какъв уебсайт мога да си направя със Squarespace

Честно казано, какъвто си поискате. Squarespace предлага огромни възможности. За ваше улеснение уебсайтовете са разделени на няколко основни типа: за онлайн магазини, за блогъри, за портфолио на артисти и фотографи, за заведения, сватби и музиканти.

Squarespace-dot-com_1

Какви функционалности ще има уебсайта ми

Каквито пожелаете. Екипът на Squarespace работи неуморно, за да ви предлага всичко, което може да ви хрумне да ползвате. Можете лесно да добавите опция за онлайн разплащания към електронния си магазин, да ползвате персонализиран домейн, да качвате снимки, да споделяте, да се грижите за оптимизацията и какво ли още не. Всички допълнителни екстри се добавят лесно и бързо и ако не сте доволни от представянето им, можете да пробвате други – по-подходящи за вашия бизнес.

Освен, че със Squarespace е изключително лесно да си направите уебсайт, да го поддържате и развивате, той има и още едно огромно предимство. Вашият уебсайт автоматично се адаптира и към мобилни устройства.

Трябва ли да плащам, за да ползвам Squarespace

Да, услугата се ползва срещу месечен абонамент. Това обаче ви излиза доста икономично. Не покривате отделни такси и разходи за хостинг, домейн, поддръжка на уебсайта. Не мислите за ъпдейти и проблеми. Освен това можете да нахвърляте първоначалния вариант на уебсайта си за около час.

Squarespace предлага и 14 дневен, безплатен достъп до системата. Време, което е достатъчно, за да свикнете със системата и да оцените достойнствата й.

Ако сте краен потребител, помислете си дали Squarespace не е добро решение и за вас. Ако сте IT специалист, който е пропуснал да се запознае със Squarespace, надяваме се, че тази идея – стартирала от стая в студентско общежитие – ще ви вдъхнови да осъществите вашите.

Squarespace-dot-com_3

Изображения: Squarespace.com

Подобни публикации