tagged
Изображение: Tagged.com

На всеки с малко здрав разум му се струва пълно безумие да се създава нова социална мрежа при наличието на Facebook. И все пак има ентусиасти, които се захващат точно с това. И така се ражда Tagged. Социалната мрежа има интересна и вдъхновяваща история.

Какво е Tagged

Това е социална мрежа, в която потребителите регистрират свой безплатен акаунт, правят си профилна страница, на която могат да публикуват информация за себе си – биография, интереси, мнения, снимки; могат да играят игри, да чатят в реално време. Дотук ви звучи познато, нали?

Какви са разликите между Tagged и Facebook

Първоначално Tagged е замислен като мрежа за социални контакти за тийнейджъри. Затова и мерките за безопасност, които се прилагат са много строги. Въпреки тях обаче през годините са регистрирани редица нарушения, които принуждават Tagged да промени фокуса си. В момента го използват предимно хора над 35 – 40 години.

Потребителите на Tagged могат да проверяват кой е посещавал профила им. Могат да се правят чат стаи според възрастта и интересите на определена общност. Потребителите могат да изпращат виртуални подаръци на приятелите си, които се купуват със „злато”, спечелено по определени правила.

Но най-голямата разлика между Tagged и Facebook са игрите. В някои от тях се печелят виртуални пари, с които се продават и купуват други играчи. Но като цяло са насочени към това да провокират потребителите на социалната мрежа да правят нови приятелства.

С какви средства се разраства Tagged

Социалната мрежа е създадена през 2004 година и бързо набира популярност в САЩ. До 2011 година анализите й показват 5,9 милиона посещения месечно от щатите и 18,6 милиона месечни посещения от целия свят. Компанията, която стои зад разработката и поддръжката на Tagged няколко пъти е номирана от Forbes за най-обещаваща и/или най-бързо развиваща се. Едновременно с това, през годините Tagged няколко пъти е съдена и плаща глоби за подвеждаща реклама, спам, некоректно подбуждане към регистрация и незачитане на личния живот на потребителите.

Защо ви разказваме всичко това

За да проверите лично какви са разликите между Facebook и Tagged и за да се успокоите, че често е по-важно не да сте първи, а да измислите как да предложите по-добра, макар и малко различна услуга на потребителите си.

Подобни публикации